Selasa, 21 Disember 2010

tagging~~

Assalamualaikum everybody!!
huhu..post rini is about tagging2 by my fwen..
meya meyo..haha..
x pernah di tag b4 diz cuz x blog ni sgt2 kurang publisiti..hahha..yeke??
since diz is my 1st tag,,jwb pon hentam jerr..sorie meya!!!

1. What is my name in your handphone?
Meya..=))(i'll chnge it to another funny name of coz..haha)

2. Who are me to you?
Nice,sweet,kind n happy friend of mine n oso,,my lil sis!!^^

3. What you like best in me?
I like ur slumberness..haha

4. Word to describe me?
 Naughty yet beauty..wee..XP

5. I LOVE/LIKE/HATE me?
I LOVE meya!!!(for sure dear!!!)

6. Song for me?
hmm..close my eyes by justin bieber..haha..XD

7. Colour for me?
white..suci gitu!!!hehe...

8. Advice(s) for me?
~stay sweet n notie~
~be a gud muslimah k dear!!~
~rememba Allah owez~
study hard~~
a must!!!be a gud daughter k..=)

I oso want my sweet fwen to answer diz~

kak dila
kak zai
kak ika
sheida

n sumerr yg mengakses blog ni!!!
kamoo di tag juga!!!
jujur n jwb k..=))

p/s: x baik tipoo..wee~~

Isnin, 13 Disember 2010

ESQ 165 TRAINING MAHASISWA 14 DAN MAKAN2~~

Assalamualaikum wbt..
Bismillahirrahmanirrahim...
Subhanallah,,cpt sgt masa berlalu..
tau2 je dah masuk 7 Muharam 1432H..
huhu..Alhamdulillah,,cuti di awal cuti sem ni berjaya dipenuhkan dengan aktiviti bermanfaat...

credit to my dear kaklong,,yg tlg memenuhkan masa cuti ku..
jazakallah kaklong..
hanya Allah yg dpt membalas pengorbananmu..

first of all nak share mengenai training ESQ yg saya join pada 5 dan 6 Muharam nie...
terlalu bermakna training ni buat saya dan saya yakin training ni sgt bermakna buat semua yang pernah sertai ESQ ni dan telah menjadi Alumni..

ESQ 165..
menggabungkan 3 modal dlm membentuk 3 kecerdasan..
lihat la model di bawah nie..

ESQ 165 ni diasaskan oleh Dr. Ary Ginanjar..
setelah menghabiskan training selama dua hari ni,,Subhanallah!!!
rasa seperti bayi yang baru lahir..
sukar diterjemahkan dengan kata-kata..
1-Ihsan
6-Iman
5-Islam
Semuanya basic yang kita dah tau sejak sekolah rendah lagi..
Namun,tidak diaplikasikan dlm kehidupan seharian..
mengenal ESQ 165,,Alhamdulillah,,saya sudah faham dan makin mendalam cinta kpd Allah...
Allahuakbar!!!
namun,,dalam training ni menuntut pengorbanan dan tanggungjawab yang besar..
Semoga saya dapat aplikasikan,,manfaatkan dan seterusnya sebarkan kpd umat Nabi Muhammad..
Sahabat2,,doakan saya yerr..

p/s: thanx 2 kaklong kerana support..seawal usia 19 tahun kumengenal cinta Allah krn mu,,hanya Allah yg dpt membalas jasa baikmu...

Seterusnya,,nak share mengenai makan..hehe..makan2...

masa ni time kat hotel equatorial..MasyaALLAH!!!byk sgt mknn..
makanan nye mmg sedap2..
byk pilihan dan rambang mata..
makan2 kat hotel ni bukan kebiasaan keluarga kami..
cuma,,kami meraikan kaklong yg dpt award kat tempat kerja nya..
dan boss nya bagi baucar untuk makan2 ngan family..
2 yang kami mkn kat hotel..
kalau x,,x dptlaa mkn camni...


  
mkn2 ni berlaku pada hari saya baru je balik sini..bersamaan dengan 1 Muharam..
bagi saya,,1432H adalah permulaan yg sgt2 bermakna buat saya..
dpt spent time dgn family especially dgn kaklong dan aiman..
dpt imu yg sgt2 bermanfaat buat bekalan long term dan short term..
semoga perjalanan 1432H ku berjalan lancar...Amiin...
rasa sedih sgt2 nak berpisah ngan kaklong..
tp,,lega jugak sebab xyah susah2kan kaklong lagi..
sampai demam2 kaklong kami kerjakan..hehe..
kaklong,,tabahkan hatimu ye...moga cpt sembuh!!=)
almaklumlah,,masing2 sibuk dgn urusan dunia..
aiman kat jb..
kaklong kat kl..
saya pulak kat sabah..
Ya Allah,,aku pohon kpdMU ya Rabb,,Kau eratkanlah hati kami sekeluarga dan kau teguhkan cinta kami hanya keranaMU ya Allah...

p/s: pulang ke kampung halaman di JB hari ni...happy+terharu...

Isnin, 6 Disember 2010

Selamat Tahun Baru 1432 H~~

Assalamualaikum..
Subhanallah...sgt cepat masa berlalu kan??
tup2...dah masuk tahun baru...
selamat menyambut maal hijrah buat keluarga dan sahabat handai..
sama-samalah kita tingkatkan amal dan iman sepanjang tahun baru ni..
bak kata kak diela dalam fb nye~~tutup buku lama,bukak buku baru..
InsyaALLAH..
mari muhasabah diri dan saling ingat mengingatkan sesama muslim..

sempena menyambut tahun baru nie..jangan lupa baca doa akhir tahun dan awal tahun..
moga2 kebahgiaan dan keselamatan mengiringi kita sepanjang tahun 1432 H ini..

kat sini ada video selawat daripada unique n inteam..
bolehla amalkan or dgr selalu yerr..
Renung2kan..=))

video

banyakkan selawat..insyaALLAH,,dpt syafaat drpd Rasulullah di Padang Mahsyar kelak..

akhir kalam,,
jazakallah buat semua yg sudi mentarbiyah diri ini spnjg tahun 1431 H..
credit to:

razanah

dan sahabat2 serta family2 lain...

jika dipanjangkan umur,,kita jumpa lg di post2 yg seterusnya k..

Wallahualam..

 

SoPan SaNtun.... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Sponsored by Blogger Template Gallery